marți, 4 decembrie 2007
Clubul European din Lazar
A început cu un afiş:“Public Speaking Competition”.A continuat cu o decizie
(Poate primesc un 10 la engleză…), acum este o realitate: Clubul European.
Nu ştia niciunul din noi, în momentul în care am hotărât să participăm, că poate fi chiar interesant. La preselecţie, sala a fost plină de elevi. Două ore s-a vorbit încontinuu despre mediu, protecţia animalelor, Uniunea Europeană, Europa, poziţia României în cadrul Europei, fotbal, sau diverse alte subiecte care pot deriva din acestea. Interesant a fost faptul că, deşi un concurs, acolo, pe scena amfiteatrului, nu simţeai acea “presiune”, comună multor ore de curs, ca să nu mai zicem concursuri. Poate pentru că tema ne-a stârnit interesul, poate pentru că am fost “impulsionaţi” de primii sau poate pentru că din juriu, pe lângă profesoare de engleză din şcoală, a mai făcut parte şi Rosaline Shakespeare, profesoară de engleză din Marea Britanie, sosită în România special pentru acest eveniment. (Apropo, la sfârşitul dezbaterilor, doamna profesoară ne-a felicitat pentru coerenţa în vorbire şi pentru calitatea limbii engleze folosite.)
Mai târziu, am aflat că întreg proiectul este implementat de ONG-ul ACDLE (Asociaţia de comunicare şi dezbateri în limba engleză).
Misunea asociatiei este sa promove comunicarea in randul tinerilor, in special elevi de scoala, liceu si studenti, cu ajutorul trainingurilor, cluburilor si evenimentelor au in prezent in desfasurare 3 Programe: TALK, European Debates, si DELFIN (Debate in English is FUN )
Au realizat pana in prezent cea mai mare competitie bilingva de public speaking la nivel de scoala si liceu din Bucuresti - Valentine'es TALK - Februarie 2007, in parteneriat cu ISMB au cea mai mare retea de cluburi bilingve din Bucuresti si chiar din Romania- peste 30 de scoli si licee in reteaua European Debates de actiunile lor s-au bucurat anul acesta peste 800 de elevi si zeci de profesori care au descoperit prin ACDLE placerea de a comunica.
La noi, in Gheorghe Lazar, potrivit formatului acestui proiect, ne întâlnim la fiecare două săptămâni. (Şi, bineînţeles, pe net, pentru orice neclarităţi, sugestii, întrebări, informaţii diţionale.) Vinerea, după cursuri, este ziua în care o mână de elevi, împreună cu profesoara lor, se întâlnesc şi putem spune că se simt chiar bine. E genul acela de activitatea în cadrul scoalii unde se râde, se spun păreri, practic, se vobeşte liber şi în engleză, apoi plecăm acasă un pic mai veseli şi un pic mai câştigaţi.
Până la vacanţă vom avea primii câştigători ai Clubului European, urmând ca la sfârşitul semestrului II, să se aleagă cei mai buni doi elevi nu ai clubului nostru, ci ai tuturor Cluburilor Europene, aceştia fiind câştigătorii premiului cel mare: o excursie în Grecia. (Deci, după cum vă puteţi da seama, suntem destul de motivaţi...)
Nu este prima dată când Alin Costin, presedintele asociatiei, vine în liceul nostru. Anul trecut ne-a câştigat interesul cu un nou mod de abordare a unei ore, cu jocuri interactive, a făcut din limba engleză şi din frica vorbitului în faţa unui auditoriu o activitate extrem de plăcută. Se poate spune că a reuşit să omoare monstrul din cuvântul ŞCOALĂ.
Semnat : The inside man from Lazar
( articol scris d.p.d.v. al in liceului nostru asteptam informatii despre cum se desfasoara activitatii acestei asociatii si la tine in liceu )
Pentru contact, intrebari sau sugesti de orice fel:
a_c_d_l_e@yahoo.com
alincostin_acdle@yahoo.com
Abonați-vă la:
Postări (Atom)